+38 (044) 334-68-26 | +38 (067) 181-85-46 info@pecb.com.ua

Вихід на ринки Канади, що чекає там українського виробника?

176565_999365a46b3330866c19683315e30490ef96a0df

Головні переваги та можливості для українського бізнесу, після підписання Угоди про ЗВТ України з Канадою.

244317

26 жовтня 2016 року РЕСВ Ukrain взяла участь в семінарі на тему «Вихід на ринки Канади», організований Київською торгово-промисловою палатою та Адвокатською фірмою «Сергій Козьяков і партнери».

На семінарі брали участь представники українського бізнесу, в тому числі виробники товару, що бажають збільшити ринки збуту, а так само вийти на територію Канади.
Відкриття семінару провів президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський, який з 1995 року очолює Київську ТПП.

На семінарі були представлені виступи та презентації присвячені питанню співпраці України й Канади в рамках підписаної угоди про ЗВТ наступними спікерами:

  • Олександр Данилейко, начальник Управління економічного співробітництва МЗС України, заступник голови ради експертів і інвесторів при МЗС України;
  • Олеся Кривецька, юрист Адвокатської фірми «Сергій Козьяков і партнери», визнана національним експертом у сфері торгового та митного права;
  • Марк Вовнер, партнер юридичної компанії MaawLaw (Торонто, Канада), є співавтором основного канадського підручника з торгового права;
  • Микола Мостов’як, заступник начальника відділу секторальних досліджень і проектних розробок ДП «Укрпромзовнішекспертиза», сертифікований консультант з експорту в ЄС;
  • Ольга Вергелес, менеджер проекту CUTIS (Канадсько-Український проект з підтримки Торгівлі та Інвестицій)

На семінарі були розглянуті наступні питання:

  1. Геополітичні передумови підписання Угоди про ЗВТ України з Канадою, головні переваги та можливості для українського експорту;
  2. Перспективні напрямки українсько-канадського торгового співробітництва;
  3. Огляд товарів українського походження, які мають попит в Канаді;
  4. Підготовка до виходу на ринок Канади. Тарифні та нетарифні бар’єри на федеральному рівні й рівні провінцій Канади;
  5. Ведення бізнесу з канадськими партнерами, огляд основних форм ведення бізнесу. Умови укладення зовнішньоекономічних договорів згідно з чинним законодавством Канади. Пряма трансляція з Торонто, Канада;
  6. Зменшення рівня бідності в Україні шляхом збільшення експорту з України в Канаду та інвестицій з Канади в Україну за підтримки проекту CUTIS.

Як відомо, 11 липня 2016 року, в Адміністрації Президента України відбулася церемонія підписання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Канадою – домовленості, до якої Україна і Канада йшли останні 6 років. Угода про ЗВТ між нашими країнами полегшить доступ до ринку і створить більш прогнозований режим торгівлі, таким чином будуть усунуті всі бар’єри в торговельних питаннях, а сама реалізація угоди принесе користь обом країнам.

Оскільки Канада відкриває свій ринок для українських експортерів на 99%, український бізнес зможе скористатися безмитним доступом до нового ринку. Україна ж матиме перехідний період. Також, виходячи з угоди, українські підприємці отримають підтримку для виходу на канадський ринок, зокрема, в рамках проекту CUTIS (Canada – Ukraine Trade and Investment Support project).

Україна, у свою чергу, пропонує можливості своїх ринків для канадських компаній та інвесторів в таких галузях, як інформаційно-комунікаційні технології, сільське господарство, інфраструктура та логістика, космос, захист і безпека та енергетика.

Угода про ЗВТ може посприяти поліпшенню тенденцій, надавши Україні можливість вирівняти торговий баланс з Канадою. Оскільки зараз, обсяг імпорту продукції в Україну з Канади майже в три рази перевищує обсяг експорту з України в Канаду. Природно, якщо український бізнес проявить ініціативність і скористається наданими їм можливостями.

В даний час торгові відносини між Україною і Канадою характеризуються негативним сальдо зовнішньої торгівлі й незначними обсягами постачання. Так, за даними Держстату, у 2015 році експорт аграрної продукції в Канаду склав $ 3,4 мл, в той час як імпорт – $ 21,8 млн, тобто Україна закуповує товарів в 6,4 раза більше, ніж продає.

Основні товарами, які експортувалися з України в Канаду в 2015 році:

  • зернові, а саме кукурудза і пшениця;
  • мед натуральний;
  • соняшникову олію;
  • спирт етиловий неденатурований.

Основна імпортована з Канади в Україну продукція 2015 року: морожена риба, ракоподібні та соєві боби.
Канада займає досить незначну позицію в загальному експорті (0,08%) і імпорт (0,55%) України. У торгівлі сільськогосподарською продукцією частка Канади ще нижче – в експорті аграрної продукції за аналогічний період Канада займає 0,02%, в той час в структурі імпорту – 0,63%.

PECB Ukraine є офіційним представником в Україні сертифікаційного органу PECB Group Inc. (Professional Evaluation and Certification Board) – заснованого в Канаді світового лідера в галузі навчання і сертифікації персоналу, сертифікації систем корпоративного управління і продуктів відповідно до вимог міжнародних стандартів, включаючи ISO 9001, ISO 14001, ISO / IEC 20000, ISO / IEC 27001, ISO / IEC 27005, ISO 22301, ISO 26000, ISO 22000, OHSAS 18001, ISO 28000, ISO 50001, Certified Lead Forensics Examiner, Certified Lead SCADA Security Professional і інших.
Ми надаємо можливість для професійного розвитку фахівців в областях впровадження, застосування та аудиту міжнародних стандартів серії ISO. А також сертифікуємо підприємства відповідно до міжнародних стандартів серії ISO, що дозволить організувати всі процеси на підприємстві згідно з кращими світовими практиками, збільшить впізнаваність бренду на ринку і полегшить вихід на міжнародні ринки збуту.

В ході сьогоднішніх подій ми будемо готувати для Вас корисну інформацію про особливості і умови підготовки компанії для виходу на ринок Канади в наступних статтях.

Слідкуйте за інформацією на нашому сайті pecb.com.ua

Search

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com